Innovatieve herbruikbare beker met RFID-chip 

Contactloos uitlezen van bekergegevens

RFID-chip - radiofrequentie-identificatie-chip

De RFID-chip maakt het contactloos opslaan en uitlezen van gegevens mogelijk. Hierdoor kan de chip van gastronomen volgens individuele wensen worden geprogrammeerd. De chip is ook compatibel met bestaande systemen.

Groot voordeel 

De inzet van self-service-stations vormt een kostenbesparing voor de horeca en biedt grote voordelen. Bij de aankoop van een drankje, bijvoorbeeld een beker Fanta van 0,5 liter, wordt de chip in de herbruikbare beker hiervoor geprogrammeerd. Bij het uitgiftestation kan de Fanta vervolgens in het juiste formaat door de gast worden opgehaald. 

De beker kan ook voor een veilig statiegeldsysteem worden gebruikt. De RFID-chip maakt het laden van een individueel geldbedrag mogelijk dat tijdens het gebruik wordt afgeschreven en bij inlevering weer wordt teruggeboekt. Het gecodeerde ID-nummer van de chip voorkomt misbruik.

De herbruikbare beker met RFID-chip draagt bij aan duurzaamheid doordat hij echte gegevens over het gebruik levert. Zo geeft hij inzicht in de gebruiksfrequentie van elke afzonderlijke beker. De horeca beschikt zodoende over gefundeerde gegevens voor duurzaamheidsrapporten.

Populair in bedrijven

Ook bedrijven profiteren van de chip-oplossing. Aan medewerkers kunnen chipnummers worden toegewezen waardoor het gebruik en ook de automatische terugboeking eenvoudig kan worden afgehandeld. Hierdoor is een duurzaam en correct gebruik van herbruikbare bekers binnen het bedrijf gegarandeerd.   

 

De RFID-chip in de beker is een innovatie die in samenwerking met de moedermaatschappij en productielocatie FRIES Kunststofftechnik GmbH uit Vorarlberg werd ontwikkeld.