De herbruikbare beker voor de koffieautomaat

U kunt ook op een milieubewuste manier van uw koffie genieten

Koffie is populair

Koffie is de populairste hete drank in Duitsland. In 2022 werden er gemiddeld 4 koppen koffie per dag gedronken. Een groot gedeelte hiervan werd op het werk of onderweg geconsumeerd. De koffieautomaat is in veel openbare gebouwen zoals ziekenhuizen of universiteiten en in bedrijven een populaire ontmoetingsplaats voor een kopje koffie tussendoor. Eén druk op de knop, de beker valt eruit en wordt met een hete drank gevuld. De levensduur van een beker uit de koffieautomaat bedraagt max. 15 minuten totdat hij in de volgende vuilnisemmer terechtkomt. De milieuorganisatie Global 2000 heeft berekend dat 100.000 bekers 900 kilo afval en 7750 kilo aan CO2-equivalenten veroorzaken.

Herbruikbare automaatbekers

Onze nieuwste clou is een herbruikbare automaatbeker die dankzij het doordachte ontwerp geschikt is voor bestaande automaten. Een overstap van wegwerp naar hergebruik is hierdoor eenvoudig. Een aanpassing van bestaande koffieautomaten is daarom meestal niet nodig. De kunststof beker kan tot wel 400 keer worden hergebruikt, voordat hij wordt gerecycled. Bovendien kan de herbruikbare beker individueel worden ontworpen via een specifieke kleurkeuze of opdruk met een bedrijfslogo. Naast de herbruikbare beker voor automaten, dichten wij nog een belangrijk gat: de logistiek voor de reiniging en het opnieuw beschikbaar stellen van de herbruikbare bekers. Afhankelijk van de behoeften en de grootte van het bedrijf, komen wij wekelijks langs, halen vieze automaatbekers op en leveren hygiënisch gereinigde bekers terug. In kleinere bedrijven bieden wij ook ondersteuning bij de installatie van een eigen wasinstallatie met speciaal afwasmiddel en droogmogelijkheid.

Inhouse-oplossing voor kantines en bedrijfscatering

Hergebruik is de toekomst

Daar komt nog bij dat de Europese Unie wegwerpproducten tot 2025 drastisch wil beperken. Ook de kartonnen beker die vanwege de kunststof coating in verbrandingsinstallaties terechtkomt. Het alternatief is duidelijk: herbruikbare producten. De trend zet door: consumenten willen herbruikbare oplossingen. Dit is de juiste weg voor een milieuvriendelijker Duitsland.